Search This Blog

2022-06-10

Ікона Чудотворної Зарванцької Матері Божої відвідала Збаразьку виправну колонію

9 червня, напередодні Зіслання Святого Духа, Збаразьку ВК №63 відвідала Зарваницька Божа Матінка, яка є повною ласки і благодаті. Ікона Чудотворної Матері Божої Зарваницької, подорожуючи парафіями Збаразького деканату, після перебування в храмі Христового Воскресіння м. Збаража була привезена в’язничним капеланом отцем Омеляном Колодчаком у виправний заклад для посіщення і молитовного вшанування працівниками установи і засудженими, що на даний час там відбувають покарання. 

Дівчата у вишиванках з віршами і піснями, зустрічали Небесну Матір. Виступ з засудженими, з ініціативи начальника відділу СВПР Ірини Немеришиної, підготували працівники соціально-виховного відділу. Після урочисто зустрічі всі спільно з Зарваницькою іконою обійшли територію установи і в каплиці Великомученика Димитрія отець Омелян з дяком Володимиром Стецьком відправили Молебень до Богородиці. Після чого всі мали змогу підійти до ікони і попросити заступництва і благословення, збагатитися духовно і зцілитися тілесно з вірою приступаючи до Чудотворної Матері Божої Зарваницької. У теперішньому, нелегкому для України часі війни, просили в Пречистої найперше миру для України, припинення війни, перемогу над ворогом, що безжально знищує нашу державу і народ. Отець Омелян закликав засуджених придивитися і прислухатися до Марії. Вона вміла слухати і приймати Божу волю і діяти згідно Божого провидіння. Ось що потрібно кожному:  «Вміти слухати і сповняти волю Господню. Чудо в тому, чи ми вміємо почути сьогодні Марію і йти за нею. Приступаючи з молитвою до Богородиці прислухаймось, що вона зараз хоче сказати кожному. Нехай Божа Мати буде прикладом для наслідування Її чеснот».


Начальник установи - Андрій Макар висловив щиру подяку Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, зокрема митрополиту Василію Семенюку за надану можливість перебування Зарваницької Матері Божої в Збаразькій виправній колонії і о. Омеляну Колодчаку  за сьогоднішні відвідини і можливість приступити до Чудотворної ікони, випросити у Неї потрібних ласк. 

Надія Тхір

No comments: