Search This Blog

2012-05-30

У Чортківському слідчому ізоляторі відбулось освячення стрітенських свічок.

Понад п'ять років Українська Греко–Католицька Церква здійснює пастирську опіку над ув’язненими (засудженими) у Чортківському слідчому ізоляторі. З часом в слідчому ізоляторі сформувалась спільнота з числа засуджених. 2007 року був поставлений перший храм в Україні на території слідчої установи, що був збудований окремою спорудою, стараннями о. Павла Менлі та керівництва установи, лише коштами доброчинців.


Отець Андрій Лемчук звершив чин освячення стрітенських свічок у церкві Святого Євангелиста і Апостола Івана Богослова. На богослужінні молилися засуджені та працівники слідчого ізолятора Цікаво зауважити, що для освячення працівники принесли свої свічки, проте, коли отець Андрій вніс у церкву пучок запашних воскових церковних свічок, усі з радістю прийняли цей благословенний подарунок. Після завершення богослужіння працівники установи разом із запаленими свічками повернулися у свої кабінети на робочі місця.

У своєму слові до засуджених священик пояснив біблійну історію свята Стрітення, розповів про важливість освячених свічок у повсякденному житті християн. Стрітенську свічку християни запалюють при негоді, щоб оберегти дім, тому в народі її ще називають «Громовицею». Після закінчення Богослуження освячені стрітенські свічки засуджені забрали зі собою у свої житлові приміщення.

Адміністрація установи завжди радо запрошує духовенство єпархії , бо сподівається, що відвідування богослужінь та церковних наук буде спонукати засуджених до переосмислення свого життя і сприяти процесу виправлення.


Начальник ВСПС групи СВПР
Чортківського слідчого ізолятора
капітан вн.сл. Кузяк І.В.

No comments: